Ballader

 
När jag springer vill jag ha snabba låtar som hjälper till med tempo och energi. Om det skulle dyka upp en ballad i branta uppförsbackar kan jag bli smått irriterad. Det motsatta gäller när jag blir välsignad med en grym låt när det går uppför. Energin från låten kan göra att jag ger järnet i backen. Att jag sedan behöver knyta skorna högst upp för att kamouflera att jag håller på att spy är en annan historia.
Eftersom jag inte ägnar någon tid åt att fixa med bra låtar och sätta ihop de perfekta spellistorna börjar det bli tunt med bra springlistor. De jag har är alltför vällyssnade och idag kände jag för något nytt.
Fan flög i mig och jag laddade helt sonika ner senaste plattan med Miranda Lambert. Har hört några låtar med henne som varit bra och tempot borde passa för en löprunda. Helt crazy, jag vet men man måste leva on the edge ibland.
Ute blev jag välkomnad av ett väder i bästa Lars Norén-stil. Grått, rått och blött med molnen nere vid marknivå. Hade det varit någon grad kallare hade ögonfransarna bjudit upp till ett klockspel i bästa symfoniklass. Nu skymdes bara sikten av all fukt som fastnade i dem.
Men vad gör det, jag har nya spännande låtar att lyssna på!
Första låten visade sig vara en ballad. Andra också. Efter ett par kilometer kunde jag konstatera att det var en balladplatta. Alltså ypperlig när man sitter under filten på kvällen med en brasa sprakande i kakelugnen. Inte när man behöver all energi man kan få för att övervinna 7 gråa kilometer.
Jakten på bra springlåtar går vidare och förslag tas tacksamt emot.

Kommentera här: