Fredagsfys

 
Har precis sjunkit ner i fåtöljen och känner mig typ så pigg som madamen ser ut på bilden. Måste vara veckans bravader med resor och internrevision som tar ut sin rätt.
 
Efter Göteborgsvarvet var jag beredd på att hälen skulle göra ont dagen efter. Det är så det har varit innan när jag har tränat för mycket och handen på hjärtat trodde jag väl inte att hälen skulle bli jätteglad på mig efter en halvmara. Trots en halv tejprulle. Förstå då min glädje när jag svingar benen över sängkanten och märker att hälen känns helt bra!
Eftersom jag inte är dum på det viset hade jag tänkt ta hand om hälen ordentligt denna veckan och inte springa innan den har fått vila ordentligt. Då passar det ju ypperligt att sätta igång med lite styrketräning igen, det är ju trots allt en träningsform som legat alldeles för länge i malpåse.
Som PT-systern påpekade med indignation i rösten: "Du är ju inte 20 längre, du behöver styrketräna!" Eftersom jag gör som PT-systern säger (ibland) var det bara att damma av hantlarna igen. Passade bra när man var på resande fot och kunde ställa in siktet på ett stort, modernt och folktomt gym som behövde lite sällskap.
 
Mindre smidigt att sitta blickstilla i en bil i flera timmar dagen efter och lämna över kroppen totalt åt träningvärken som i lugn och ro kunde se till att alla muskler hann bli ordentligt stela. Man klarar sig hyggligt från att linka fram efter en halvmara men ett par minuter i gymmet knäcker en liksom.
 
Åter till fåtöljen då. Jag har sjunkit ner ordentligt i den och kan inte se att jag behöver göra någon mer nytta idag tack och lov. Sitter här och är väldigt nöjd med att jag fick till ett pass styrka innan middagen med tillhörande paltkoma. Man måste ju jobba förebyggande så man inte blir utan träningsvärk helt plötsligt.
Fredagsfys före fredagsmys är allt en bra grej!
 
 

Kommentera här: