Global Running Day

 
Äntligen var det dags! Det jag har längtat och sett fram emot sedan igår- att springa. För jag bara frågar: finns det något härligare än att springa en ljummen sommarkväll?
 
Drar på mig löparkläderna och knyter skorna. Med favoritmusiken i öronen drar jag iväg. Energin får nästan inte plats i kroppen men frigörs till viss för varje steg jag tar. Flyger fram i lite väl snabbt tempo men kan inte hejda mig, vill bara ut och springa snabbt och känna friheten i att kunna det.
Lätta steg uppför backarna, musiken pumpar i öronen och sommarvinden smeker huden med sin ljumma hand. Naturen är alldeles grön och frodig utefter vägen och välkomnar mig i min ensamhet där jag spränger fram.
In i skogen, hoppar mellan tuvorna och sicksackar fram mellan rötterna. Hoppar upp på stenarna och parerar för nedhängande grenar.
Ut på raksträckan med asfalt omgiven av den gröna skogen som bara skriker att jag ska ta i allt vad jag kan och springa fort, fort. Gjorde det en gång förut och höll på att knappt ta mig hem efteråt så motstår impulsen och fortsätter raksträckan fram i samma tempo som innan.
Springer utmed havet och känner lukten av salt och strand. Svänger till höger och springer med den nedgående solen vid min sida, andetag efter andetag. Känner mig snabb och stark och som att jag kan springa hur långt som helst.
Springer förbi rhododendron och syrén och vill nästan stanna upp bara för att få känna doften av de ljuvliga blommorna. Sträcker ut handen och smeker på bladen jag springer förbi.
Börjar känna mig trött men vill inte slå ner på tempot. Fortsätter vägen fram och njuter i fulla drag.
Sista raksträckan till huset tar jag ut stegen och klämmer ut det sista jag har i lungorna. Stannar vid syrénbusken hemma och hämtar andan. Inser att det blev ett snabbt pass och är tacksam för att jag äntligen fick till en löptur i den ljumna sommarkvällen.
En bra avslutning på Global Running Day helt enkelt.

Kommentarer:

1 Kari Gardelin:

Hur kunde jag ha missat att det var Global Running Day? Här sprang jag runt och trodde att det var en helt vanlig running day. Snacka om ett missat tillfälle!

Svar: Haha! För oss kanske det är running day hela året om så en dag hit eller dit spelar kanske inte så stor roll. ;-)
Lillian

Kommentera här: